איך נראה בית פרימיום אמיתי שבנוי מתוך רשימה שלא משאירה מקום לטעויות – ומה הופך את הבתים מהסוג הזה לחווית מגורים בלתי מתפשרת?
בריכות נעלמות בלחיצת כפתור, רמקולים שמחירם כמו רכב יוקרה, חדר נעליים נפרד מהארון, ואפילו עמדת שתייה ייעודית לכלבים. נשמע כמו וילה בבוורלי הילס? לא בהכרח. מתחת לרדאר, ממש כאן בישראל, נבנים בשנים האחרונות יותר ויותר בתים פרטיים שמגדירים מחדש את המונח "יוקרה" – לא כעוד שכבת גימור נוצצת, אלא כקו מחשבה כולל שמחבר טכנולוגיה, אסתטיקה ורגש לתוך יצירה אחת שלמה, מדויקת ובלתי מתפשרת.
חדרי רחצה עם מערכות סאונד של מאות אלפי שקלים, מטבחים שנראים כמו קירות חלקים ובריכות ש"נעלמות" בלחיצת כפתור – אלו לא גימיקים, אלא השפה המדוייקת של בניית פרימיום. זוהי נישה שמעטים מאוד יודעים לבצע, וכשזה קורה- התוצאה חורגת מעבר לסטנדרט: מדובר באדריכלות טכנולוגית, פרפקציוניסטית, חכמה ובעיקר – חוויית מגורים שאין לה תחליף.
בתי יוקרה בישראל, פנינה של איכות חיים (ביצוע: איירלדום, צילום: עמית גורן)
הקצה שמכתיב את המיינסטרים
"בית יוקרה אמיתי לא נבנה – הוא נוצר", אומרת איילת ג.הפנר, מנהלת פרוייקטים בחברת איירלדום, ומוסיפה "אלו קירות שיש בהם הרבה יותר מבטון, חשמל וצבע. יש בהם חזון. ויש בהם לב".. הפנר מתעסקת עם בתי יוקרה כבר למעלה משני עשורים, היא מסבירה שתחום בניית הפרימיום צמח ממוצר נדיר למקצוע מדויק "כזה שמכבד את הזמן, החזון והחלומות של לקוחותיו", ומדמה את התחום לעולמות אחרים שבהם יש קצה עליון מכתיב טרנדים: "כמו בענף האופנה – ההוט קוטור שאנל, דיור ולואי ויטון, ובענף הרכב עם פרארי, אסטון מרטי, טסלה וכו' – כך גם בענף הבנייה יש את בניית היוקרה. היא המצפן של הענף. היא מושכת את כל הענף לרמות גבוהות, היא מכתיבה את העתיד, את החומרים העתידיים, את הטכנולוגיה, את עיצבו הפנים, את האדריכלות. כולם מביטים אליהם בהערצה ומתחיל חיקוי הדרגתי שיורד לשאר רמות הבנייה השונות".
הפנר מביאה דוגמאות "חימום תת-רצפתי היה פעם בדירות יוקרה בלבד, והיום הוא MUST HAVE בבתים פרטיים, דירות פנטהאוז ודירות סטנדרט בפרויקטים ברחבי הארץ. כנ"ל לגבי ג'קוזי, בריכות פרטיות, מטבחים עם טכנולוגיות". אין ספק כי הסטנדרט של היום הוא ההשראה של אתמול מבתי פרימיום.
בתים שמועצבים בדיוק רב עד הפרט האחרון (ביצוע: איירלדום, צילום: עמית גורן)
תיאורי הבנייה נשמעים כמו כוריאוגרפיה מוקפדת, כמעט טקסית, "הביצוע נעשה בהקפדה וסבלנות. מנהל הפרויקט תמיד נמצא עם צוותי העבודה ובודק אותם כל רבע שעה בערך. אין לחץ. כל הפסולת נאספת, האתר נקי כל הזמן. זה שקט באתר בנייה – אין צעקות ובלבול, הסינרגיה מתוזמנת. כל עובד יודע בדיוק מה הוא עושה- יש עשייה נטו". אחד הקווים המובילים בחברה הוא PPP – Pre Task Planning. כלומר, לפני כל פעולה מתבצע תכנון מקדים מדוקדק, מתוך הבנה שבנייה איכותית היא בנייה שבה לא צריכות לקרות טעויות. כל טעות מצריכה זמן אבוד, כסף מיותר ואנרגיה.
הטכנולוגיה מאחורי הפאר, וגם: אמנות, כלבים ומחיאות כפיים
הפנר פורשת רשימת חידושים שנשמעים כאילו יצאו ממגזין אדריכלות של טוקיו – אך הם מתבצעים ממש כאן, בישראל: בריכה מתרוממת שניתן לקבוע את עומק הבריכה או להעלים אותה לחלוטין כדי להפוך את השטח לאזור אירוח. מערכת סאונד בשווי מאות אלפי שקלים שכל רמקול בה עולה מעל 400,000 ₪, "והצליל נשמע כמו באולם קונצרטים".
חדרי ארונות ונעליים נפרדים, מטבחים בגימור אחיד שבו "אי של 4 מטר נבלע בקו נקי ומינימליסטי". וזה ממשיך: מיטת מים עם שישה אזורי עיסוי שונים שהופכים לחוויה של ממש "זה לא רק תכנון, זה פרטי בטון, איטום ואינסטלציה מורכבים". הפאר בה לידי ביטוי גם בפתחים של 9 מטרים לגובה של 3.5 מטר, בלי פרופילים גלויים, "כל הפתח נטמע בקיר, רק שקיפות מול הבריכה או הים". עשה לכם חשק? זאת רק ההתחלה.
"העושר יתבטא לחברים הקרובים באירוח ובאירועים החברתיים שהמוזמנים מגיעים" (ביצוע: איירלדום, צילום: עמית גורן)
אחד הפרויקטים הזכורים לה במיוחד כלל פתרון עיצובי לכלבים של בעלי הבית – עמדת נגרות נשלפת עם מתקן מים, חיישנים ותכנון משולב. "זה פשוט קסם לי וגרם לי להעריך אותם יותר כאדם שאוהב ומעריך חיות וכבעלת כלבה בעצמי", היא משתפת. בפרויקט אחר, שירותי האורחים הופעלו עם רמקולים שברגע סגירת הדלת נשמעו בהם מחיאות כפיים סוערות – "הומור משולב טכנולוגיה", ולסיום היא אומרת: "זה לא בית חכם – זה בית גאון".
הלקוחות, היא מספרת, השתנו מאוד בעשור האחרון. "אם בעבר אלו היו יהלומנים, קבלנים ובנקאים, כיום ישנם רבים וצעירים מתחומי ההייטק, ביוטק וקמעונאות, שהביא פתיחות לעיצובים אחרים ובקשות אחרות ומאתגרות. בית זה סמל כח – תמיד היה ותמיד יהיה כמו שאר סמלי הסטאטוס כמו מטוס פרטי, יאכטה, תכשיטים, שעונים, מותגי יוקרה – האדם אוהב להקיף את עצמו בסמלי כח ועוצמה המסמלים את הצלחתו". אבל כולם – בלי יוצא מן הכלל – חרדים לפרטיותם. "נדיר שתמצאו כתבה על בית כזה בציון שמו של הבעלים, תמיד זה יהיה נסתר. העושר יתבטא לחברים הקרובים באירוח ובאירועים החברתיים שהמוזמנים מגיעים".
"עתיד בניית הפרימיום רק הולך ומשתכלל" (באדיבות: גונן-גודוביץ' מהנדסים, צילום: גדי גודוביץ')
כך הפכה היוקרה למודל השראה עולמי
"עתיד בניית הפרימיום רק הולך ומשתכלל ועוד יותר בעשורים האחרונים עם הרשתות הקהילתיות, הסרטונים של הבתים היוקרתיים בעולם, סרטונים של משפיעניות בחללים מעוצבים, סרטוני הלבשה בחדרי ארונות מושקעים, חדרי רחצה, חללי ריזורטים וחדרי מלון עילית- כל זה מתקשר ומתכתב למשפט אחד- גם אני רוצה כזה!", אומרת הפנר.
תשומת לב לפרטים הקטנים בכל חלק בבית, בין אם זה פנים ובין אם זה חוץ (באדיבות: גונן-גודוביץ' מהנדסים, צילום: גדי גודוביץ')
אבל לא מדובר רק בחיקוי או בהשראה חולפת. המהפכה שמובילה בניית הפרימיום היא תרבותית, טכנולוגית ורגשית – והיא משנה את פני הענף כולו. "חשוב להבין שכל סרטון של משפיענית בכל חלל שהוא- הוא הופך לתפאורה חשובה- כולן רוצות חדר ארונות כמו של הקרדשיאנס, מטבח כמו של גווינית פאלטרו או שי לי ליפא, מיטה כמו בריזורט באקסלוסיבי בתאילנד. זה מושלם, זה מצטלם יפה זו העילית של הבנייה".
כשהפנים והחוץ מתמזגים יחד (באדיבות: צלול בריכות שחייה, צילום: נדב שורץ)
היא עצמה אוהבת לעקוב אחרי פרויקטים בדובאי ובבחריין, לראות כיצד שם מצליחים להתמודד עם תנאים קיצוניים ולייצר פתרונות מרהיבים. "בארץ קשובים לטרנדים ונותנים פתרונות מדהימים לאתגרים מורכבים, נגרות עילית בארץ היא גם בחברות מטבחים ישראליות. תחום בניית הפרימיום מציעה רמה גבוהה מאוד והיא הולכת לגדול יותר".
הגבולות מיטשטשים: בין אדריכלות לעיצוב, בין סטייל לחוויה, בין צורך לצורך נפשי. ובין אם מדובר במערכת סאונד שמחירה כמו רכב או בבריכה שקמה ונעלמת בלחיצת כפתור – המסר ברור: בית יוקרה אמיתי לא נועד להרשים את מי שמביט בו מהחוץ, אלא לגעת בזה שחי בו מבפנים. או כמו שהפנר מסכמת בדיוק רב, "היוקרה האמיתית היא לא במה שרואים בעין – אלא במה שמרגישים בלב".
כשאיכות פוגשת יוקרה (ביצוע: איירלדום, צילום: עמית גורן)
מטבח עם קווים נקיים, נעימים לעין ונוחות מקסימלית (ביצוע: איירלדום, צילום: עמית גורן)
חדר רחצה עם בטון בריכות, עבודה מדויקת לחוויה מושלמת (ביצוע: איירלדום, צילום: עמית גורן)
בריכה מתרוממת שניתן לקבוע את עומק הבריכה או להעלים אותה לחלוטין (באדיבות: צלול בריכות שחייה, צילום: נדב שורץ)
בית יוקרה אמיתי לא נועד להרשים את מי שמביט בו מהחוץ, אלא לגעת בזה שחי בו מבפנים (באדיבות: גונן-גודוביץ' מהנדסים, צילום: גדי גודוביץ')
מחשבה מדויקת על כל פרט וחומר ליצירת הבית האידיאלי עבור המשפחה (באדיבות: גונן-גודוביץ' מהנדסים, צילום: גדי גודוביץ')
בתי יוקרה זה לא רק קירות, זאת עבודה מדויקת שבזכותה הגיעו לתוצר הזה (באדיבות: גונן-גודוביץ' מהנדסים, צילום: גדי גודוביץ')
כל פרט בבית מתמזג יחד באופן מושלם עד לכדי יצירת מופת (ביצוע: איירלדום, צילום: עמית גורן)
להרגיש את החוץ בתוך הבית (ביצוע: איירלדום, צילום: עמית גורן)
בתים עם חוויית אירוח יוצאת דופן (באדיבות: צלול בריכות שחייה, צילום: נדב שורץ)